Afrikaanse shea butter gezond!

Afrikaanse shea butter gezond!

3 mei 2022 Uit Door Redactie

Jij hebt last van een aantal huidproblemen. Dat is heel erg vervelend en het liefst wil je daar van af komen. Je probeert van alles, maar niks wilt goed helpen. Als je denkt dat je alles hebt gehad dan is er waarschijnlijk nog eens optie die je kunt proberen. Dat is namelijk Afrikaanse shea butter. Dat klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je het op je broodje smeert. Het is namelijk voor je huid. Veel mensen zijn dan ook tevreden over dit product. Mocht jij huid problemen hebben dan is het dus handig om dit te proberen. De kans dat het helpt is natuurlijk aanwezig en misschien lost het de problemen wel op. 

Afrikaanse shea butter

Shea

Het is niet gek als jij je nu afvraagt waar dit vandaan komt. Daarom is hier een korte uitleg waar het vandaan komt. Zoals de naam zegt kom het uit Afrika. Dit is natuurlijk een heel erg groot continent. Er zijn dan ook een heleboel landen in Afrika waar dit vandaan komt. De Afrikaanse shea butter wordt namelijk gemaakt van een noot die daar voorkomt. Het is dus een natuurlijk product en dat gaat de huid zeker waarderen. Natuurlijke producten zijn vaak namelijk al beter dan het gebruik van middelen die chemisch zijn en dus echt puur in de fabriek worden gemaakt. Probeer het daarom uit en wie weet is het wel wat.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap wil je als moeder goed voor jezelf en je kindje zorgen. Dat is logisch. Nu gaat het met het kind zeker goed komen zolang je geen gekke dingen doet. Als zwangere vrouw ga je misschien last krijgen van striae. Dit is voor veel vrouwen een nadeel en dat is logisch. Je krijgt allemaal striemen op je buik. Gelukkig kan Afrikaanse shea butter hier bij helpen. Die vermindert de kans op striae tijdens de zwangerschap en dat is natuurlijk hetgeen waar je graag naar wilt streven. Als je het extra goed wilt hebben dan is het aan te raden om de vader de buik in te laten smeren. Dat verdien je namelijk als bijna moeder.

Droge huid

Een van de meest voorkomende huidproblemen is een droge huid. Dit hoeft niet per se in je gezicht te zijn, maar het kan ook op de benen of armen. Een droge huid is voor velen lastig te behandelen en dat is niet zo gek. Je moet vaak blijven smeren en smeren voordat het iets gaat helpen. Daarom is het goed om een product te gebruiken wat misschien meer natuurlijk is. Afrikaanse shea butter kan bijvoorbeeld helpen met de huid voeden en hydrateren. Dit is iets wat veel producten missen.